stol chlodniczy barowy

Stoły chłodnicze barowe

Stoły chłodnicze to wręcz niezbędny element wyposażenia lokali gastronomicznych. Są one  przeznaczone do schładzania rozmaitych napojów w obiektach, wyposażonych w barową zabudowę, czyli w restauracjach, pubach, barach czy klubach.

Zabudowa barowa zwiększa komfort pracy i usprawnia czynności wykonywane przez barmanów, co przekłada się na podwyższenie jakości obsługi klientów. Stoły chłodnicze pomimo niewielkich rozmiarów charakteryzują się dużą pojemnością, dlatego dobrze spełniają swoją funkcję nawet w przypadku mniejszych przestrzeni barowych.

Różnice pomiędzy stołem chłodniczym barowym a chłodziarką barową

Zarówno stół chłodniczy barowy jak i chłodziarka barowa to sprzęty wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. W zależności od modelu wyposażone są w drzwi skrzydłowe pełne lub przeszklone. Do ich standardowych funkcji należą automatyczne oszranianie i termostat, który umożliwia regulację temperatury wewnętrznej w zakresie od 2 do 12°C. W trosce o nasze środowisko naturalne w większości tego typu urządzeń został zastosowany ekologiczny czynnik chłodniczy. Opcjonalnie w drzwiach urządzeń montowane są profesjonalne zamki, które ograniczają dostęp do napojów jedynie do uprawnionego personelu.

Podstawowe różnice między wspomnianymi urządzeniami dotyczą budowy, rozmiarów oraz grubość izolacji.

Barowe stoły chłodnicze – funkcjonalność

Stoły chłodnicze barowe to bardzo popularne w gastronomii, wielofunkcyjne urządzenia, zapewniające odpowiednie warunki do przechowywania artykułów spożywczych, zwłaszcza różnego rodzaju napojów, owoców i alkoholów. Sprzęty te są wydajne i energooszczędne, a nowoczesna, inteligentna cyrkulacja chłodnicza gwarantuje równomierny rozkład temperatury. Barowe stoły chłodnicze są znacznie wyższe i płytsze od zwykłych stołów chłodniczych. Urządzenia te można bez problemu dopasować do warunków panujących w danym lokalu, a najbardziej popularne są modele dwu – i trzydrzwiowe.

Dodaj komentarz